Modèles d’exposition en déstockage : Abris de jardin d’expo à prix compétitifs. Voir Liste

Onderhoud

De grove den (Pinus Sylvestris) is een Europese houtsoort uit de gematigde tot zeer koude gebieden. De grove den uit Scandinavië (rode den uit het Noorden) groeit trager dan de grove den uit Haute-Loire.

De jaarringen zijn dunner en staan dichter bij elkaar, de knoesten zijn er kleiner en sluiten beter aan. Eenzelfde houtsoort kan dus, omwille van zijn oorsprong, zeer uiteenlopende mechanische en visuele kenmerken vertonen.

Onder de benaming “rode den uit het Noorden” verstaan we dus alle houtsoorten die traag groeien en afkomstig zijn uit Scandinavië en Rusland, kortom gebieden boven de 57ste breedtegraad.

Deze houtsoort kan worden behandeld in een autoclaaf, aangezien hij goed kan worden geïmpregneerd. Dankzij deze behandeling is het hout bestand tegen aanvallen van schimmels en houtetende insecten (termieten).

Ook het onderhoud van de den uit het Noorden is zeer eenvoudig, dankzij reinigings- en beschermingsproducten voor hout die ervoor zullen zorgen dat uw installatie een langere levensduur geniet.

Over het verouderingsproces van het materiaal kunnen we het volgende zeggen: het dennenhout zal grijzer worden doorheen de jaren. het hout zal een bruine kleur krijgen na 1 à 2 maanden.

Impregneren onder hoge druk

Onbehandeld hout moet worden beschermd tegen ons ruige klimaat. Impregnatie (klasse 4) geeft hout een olijfkleur, waardoor het schimmelwerend wordt en preventief wordt beschermd tegen houtrot en insecten. De rode den uit het Noorden die we gebruiken bij Domi is bijzonder geschikt voor impregnatie. Het hout wordt op voorhand geïmpregneerd. Het houtverduurzamingsmiddel wordt aangebracht onder hoge druk, in een cilindervormige tank tot het hout volledig gesatureerd is.

Onze jarenlange ervaring inzake dit proces staat garant voor deze kwaliteit. Als het hout een grijze kleur krijgt, kan het opnieuw worden gekleurd met een groene beits of beits met een kleur naar keuze.

Domi selecteert de beste materialen voor u. Zo bent u er zeker van dat u over een kwalitatief product beschikt waar u decennialang van kunt genieten. We hebben een wisselend klimaat dat vaak zeer vochtig is. Daarom moet het hout op een duurzame manier worden beschermd tegen de weersomstandigheden. Domi geeft u een garantie van 10 jaar op al zijn behandeld hout !

Tanalith-E

Het kwalitatieve verduurzamingsproces van Domi bestaat uit een gereguleerde impregnatie overeenkomstig de laatste normen met Tanalith-E, zonder chroom en arseen.

Hout van rode den uit het Noorden

Bij Domi wordt het hout van de rode den uit het Noorden behandeld voor rechtstreeks gebruik in de grond. Om deze bescherming te kunnen waarborgen is Tanalith-E voor een impregnatie van min. 7,25 kg/m3 vereist.

Houtcellen

Het hout waarvan de vochtigheidsgraad niet hoger dan 25 % mag zijn, wordt in een cilinder met hermetische sluiting geplaatst. Het zal gedurende 1 uur in een vacuüm worden geplaatst. Aangezien de houtcellen niet langer lucht bevatten, zal de cilinder worden gevuld met een impregneermiddel dat met behulp van een perspomp in het hout wordt geperst.

Nabehandeling

Deze handeling wordt gevolgd door een nabehandeling van ongeveer 1 uur. Het verduurzamingsmiddel wordt opnieuw in de tank gepompt en het hout wordt onder druk gehouden.

Verlies

Om te vermijden dat het impregneermiddel verloren gaat, wordt de cilinder opnieuw vacuüm getrokken. Op die manier gaat er geen impregneermiddel verloren en kunnen we het materiaal onmiddellijk verwerken en transporteren.

Milieuvriendelijk

Een groot voordeel voor het milieu, aangezien we er nu voor kunnen kiezen om het hout te behandelen op een ecologische manier, zonder chroom en arseen !

We produceren al 40 jaar tuinhuizen, garages, carports, honden- en kippenhokken, maar ook terrassen, trappen, pergola’s, poorten, enz. en dit alles in standaard afmetingen of op maat.

Domi combineert zijn passie en de kennis die het bedrijf kon halen uit de sector met creativiteit. Dit is een belangrijke troef voor u, zodat we u een kwalitatieve dienstverlening kunnen bieden die is afgestemd op uw behoeften voor een verzorgd resultaat.

Bij Domi zorgen we steeds voor een persoonlijk onthaal en luisteren we naar uw behoeften. We beschikken over bijna 40 jaar ervaring die we benutten om het project van uw dromen te realiseren. Er staat steeds een team van specialisten voor u klaar om u de oplossing te bieden die is afgestemd op uw behoeften, in functie van de beschikbare ruimte, de omgeving en uw budget.